Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su "Tartle" slapukų politika. Daugiau informacijos

Svetainės www.tartle.lt slapukų politika

Ši slapukų politika (toliau – Slapukų politika) taikoma kartu su mūsų Privatumo politika, kurioje numatyta, kaip mes renkame ir dalinamės duomenimis (susipažinti su mūsų privatumo politika galite čia). Ši Slapukų politika taikoma slapukų naudojimui Lietuvos meno pažinimo centro „Tartle“ (toliau – Tartle) interneto svetainėje www.tartle.lt (toliau –  Svetainė).

Kas yra slapukai?

Slapukai – tai tekstiniai failai, kuriuose yra nedaug informacijos, siunčiamos į naršyklę ir saugomos Jūsų kompiuteryje, mobiliajame telefone ar kitame įrenginyje, kai lankotės interneto svetainėje. Kiekvieną kartą Jums lankantis toje pačioje interneto svetainėje, slapukai vėl siunčia informaciją į šią svetainę.

Ar slapukai yra privalomi?

Slapukai nėra privalomi, išskyrus griežtai privalomus slapukus. Tačiau atsisakant naudotis mūsų slapukais – mes negalėsime užtikrinti sklandaus ir patogaus naudojimosi Svetaine. Visais atvejais asmens duomenis slapukų pagalba mes renkame remiantis Jūsų sutikimu, išskyrus tuos duomenis, kuriuos renkame naudodami griežtai privalomus slapukus.

Kokio tipo slapukus mes naudojame?

Griežtai privalomi slapukai

Šie slapukai yra būtini tam, kad galėtumėte naršyti Svetainėje, naudotis ja ir jos funkcijomis.

Funkciniai slapukai

Funkciniai slapukai įrašo informaciją apie Jūsų pasirinkimus ir leidžia pritaikyti Svetainės naudojimą pagal Jūsų poreikius. Tartle funkcinius slapukus naudoja tam, kad įsimintų Jūsų pasirinkimus dėl kalbos, šalies ar kitų naršyklės nuostatų ir suteiktų personalizuotas ar patobulintas Jūsų pasirinktas funkcijas, tam, kad kitą kartą apsilankius svetainėje Jums nereikėtų visos šios informacijos suvesti dar kartą. Pavyzdžiui, Tartle taip pat gali sekti Jūsų naršyklės nuostatas, siekdama tinkamai pavaizduoti Svetainę Jūsų ekrane. Jei ištrinsite funkcinius slapukus, visi pasirinkimai ar pasirinkti nustatymai nebus išsaugoti tolesnių apsilankymų metu.

Statistinių duomenų / veikimą gerinantys slapukai

Šiuos slapukus Tartle naudoja informacijos apie tai, kaip lankytojai naudojasi mūsų Svetaine, rinkimui. Šie statistiniai duomenys suteikia mums informacijos, kaip dažnai lankomasi Svetainėje, kiek laiko joje praleidžiama, kaip dažnai naudojamasi Svetainės funkcijomis. Tai leidžia mums tobulinti Svetainės struktūrą, naršymą joje ir taip, kad naršymas Svetainėje būtų kaip įmanoma patogesnis vartotojui. Tartle gali stebėti, ar Jūs susiduriate su kokiomis nors klaidomis, ir nustatyti, kurias Svetainės dalis reikia koreguoti.

Reklamos slapukai

Šie slapukai naudojami įvertinti reklamos kampanijų pateikimą ir rezultatyvumą bei riboti Jums pateikiamos reklamos kiekį. Trečiųjų šalių reklamos skelbėjai, reklamos tinklai, duomenų mainų, rinkos analizės ir kitų paslaugų teikėjai į Jūsų įrenginį gali įrašyti trečiųjų šalių tikslinius reklaminius slapukus.

Konkretūs mūsų naudojami slapukai

Pavadinimas Paskirtis Sukūrimo momentas Galiojimo laikas Naudojami duomenys
site_session Slapukas, naudojamas lankytojo sesijos būsenai fiksuoti vykdant skirtingas puslapių užklausas. Įėjimo į svetainę metu Kol baigiasi seansas Unikalus identifikatorius
PHPSESSID Slapukas, naudojamas lankytojo sesijos būsenai fiksuoti vykdant skirtingas puslapių užklausas. Įėjimo į svetainę metu Kol baigiasi seansas Unikalus identifikatorius
_ga Slapukas, naudojamas statistinei tinklapio informacijai rinkti. Įėjimo į svetainę metu 2 metai Unikalus identifikatorius
_gid Slapukas, naudojamas statistinei tinklapio informacijai rinkti. Įėjimo į svetainę metu 24 valandos Unikalus identifikatorius
_gat Slapukas, naudojamas statistinei tinklapio informacijai rinkti. Įėjimo į svetainę metu 1 minutė Unikalus identifikatorius


Google Analytics ir Google Tag Manager

Svetainėse taip pat yra tam tikrų komponentų, kuriuos perduoda „Google Analytics“ – „Google Inc.“ teikiama žiniatinklio srauto analizės paslauga. Tai trečiosios šalies slapukai, kurie renkami ir tvarkomi anonimiškai, siekiant stebėti ir gerinti pagrindinės svetainės veikimą (veikimo gerinimo slapukas). „Google Analytics“ naudoja slapukus rinkti ir analizuoti anonimišką informaciją apie svetainės naudotojų veiksmus. Šią informaciją renka „Google Analytics“, kuri ją apdoroja siekdama parengti ataskaitas svetainės savininkams apie svetainėje vykdomą veiklą. Išsamesnė informacija pateikta šiose tinklavietėse: http://www.google.com/policies/privacy/ ir https://www.google.it/policies/privacy/partners/.

Galite savo nuožiūra panaikinti „Google Analytics“ diegimą savo naršyklėje, pasirinkdami „Google“ „pasirinkimo“ (angl. opt-out) komponentą. Norėdami išjungti „Google Analytics“, spauskite šią nuorodą https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Facebook Pixel

Šį Slapuką išsaugo „Facebook“. Jis leidžia Tartle įvertinti, optimizuoti ir kurti auditorijas reklamos kampanijoms, kurios naudojamos „Facebook“ svetainėje. Visų pirma jis leidžia Tartle matyti, kiek vartotojų keičia įrenginius bandydami pasiekti Interneto svetaines ir „Facebook“, siekiant užtikrinti, kad Interneto svetainės „Facebook“ reklamą matytų tie mūsų vartotojai, kuriems tokia reklama bus labiausiai aktuali remiantis vartotojo peržiūrėtu ir naudotu turiniu. Išsamesnė informacija apie „Facebook Pixel“ pateikta tinklavietėje https://en-gb.facebook.com/business/help/651294705016616.

„Facebook“ naudojamų slapukų ir „Facebook Pixel Re-Marketing“ galite atsisakyti Jūsų Facebook paskyros nuostatose.

Kokia informacija renkama slapukais?

Norime pabrėžti, jog jokie asmens duomenys, leidžiantys nustatyti Jūsų tapatybę, nėra renkami ir bet kokia surinkta informacija yra naudojama tik srauto analizės tikslais. Mūsų naudojamų slapukų pagalba renkame šią informaciją:
  • bendras apsilankiusių vartotojų skaičius;
  • vartotojo praleistas laikas puslapyje;
  • vartotojų peržiūrėtas puslapių skaičius / skaičius per sesiją;
  • naujų / senų lankytojų santykis;
  • lankytojų lytis bei amžius;
  • lankytojų pomėgiai;
  • kokia naršykle buvo aplankytas puslapis, jos versija ir kalba;
  • vietovė iš kurios buvo aplankytas puslapis;
  • interneto tiekėjo pavadinimas;
  • įrenginys, kuriuo buvo peržiūrėtas puslapis (stacionarus kompiuteris, planšetinis kompiuteris ar mobilus telefonas);
  • kokiu būdu buvo patekta į puslapį (tiesiogiai įrašius naršyklėje internetinį adresą, per paieškos sistemas (Google, Bing ir kt.), per socialinius tinklus („Facebook“ ir pan.), per kitas nuorodas.


Kaip valdyti slapukus?

Slapukus galite tvarkyti ir (arba) ištrinti savo nuožiūra. Savo kompiuteryje galite ištrinti visus išsaugotus slapukus, o daugumoje naršyklių galite pasirinkti, kad slapukai nebūtų išsaugomi. Atminkite, kad išjungę slapukus, galite netekti galimybės naudotis daugybe funkcijų, kurios taip pat būtinos interneto svetainių veikimui. Jei norite gauti daugiau informacijos apie slapukus, apsilankykite svetainėje www.aboutcookies.org, kurioje pateikta detalesnė ir nepriklausoma informacijos apie tai, kaip išjungti slapukus naršyklės parametrų skiltyje ir kaip pašalinti Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus. Jei norite pašalinti slapukus iš savo mobiliojo telefono, žr. savo telefono naudojimo instrukciją.

Lietuvos meno pažinimo centro „Tartle“ duomenų privatumo politika

Ši duomenų privatumo politika (toliau – „Privatumo politika“) taikoma visiems asmens duomenims, kuriuos mums pateikiate arba kuriuos surenkame ir tvarkome Jums naudojantis Lietuvos meno pažinimo centro „Tartle“ (toliau „Tartle“) teikiamomis paslaugomis. Visų Jūsų renkamų asmens duomenų, numatytų šioje Privatumo politikoje, valdytojas yra Viešoji įstaiga „Lietuvos dailės fondas“ (Lietuvos meno pažinimo centro „Tartle“ steigėjas).

„Tartle“ gerbia Jūsų privatumą ir saugo Jūsų asmens duomenis, kuriuos mums pateikiate ir kuriuos mes surenkame, taip, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje. Šioje Privatumo politikoje paaiškinama, kodėl mes renkame Jūsų asmens duomenis ir kaip juos naudojame.

Patekimas į „Tartle“ parodas, ekskursijas ir organizuojamus renginius

Siekiant patekti į „Tartle“ parodas, ekskursijas ir organizuojamus renginius, iš lankytojų gali būti pareikalauta pateikti asmens dokumentą. Taip pat lankytojai gali būti registruojami „Tartle“ sistemoje, nurodant jų vardą, pavardę ir apsilankymo datą bei laiką. Jeigu nepateiksite šių duomenų, negalėsite patekti į „Tartle“ parodas, ekskursijas ir organizuojamus renginius.

Jūsų asmens duomenis tvarkysime „Tartle“ patalpų, meno vertybių, kolekcijos eksponatų ir kito turto apsaugos tikslu.

Jūsų pateikti asmens duomenys bus saugomi 1 metus po Jūsų apsilankymo „Tartle“ parodose, ekskursijose ir organizuojamuose renginiuose.

Renginiai ir ekskursijos. Nuoma

Registruojantis į renginius, ekskursijas ar juos organizuojant, bei nuomojant „Tartle“ patalpas renginiams, „Tartle“ iš lankytojų (ar nuomininkų) gali paprašyti pateikti savo vardus, pavardes, elektroninio pašto adresus, adresus bei telefono numerius.

Jūsų asmens duomenis tvarkysime „Tartle“ administravimo, statistikos, saugumo, grįžtamojo ryšio, pagalbos lankytojams bei „Tartle“ meno vertybių, kolekcijos eksponatų ir kito turto apsaugos tikslu. Renginių ir ekskursijų atveju Jūsų duomenys yra tvarkomi sutikimo pagrindu, o „Tartle“ patalpų nuomos atveju – remiantis nuomos sutarties pagrindu (siekiant sudaryti ir vykdyti sutartį).

Nuomos sutarties atveju, Jūsų duomenys bus saugomi 10 metų po sutarties pasibaigimo, o renginių ir ekskursijų atveju – 1 metus.

Prekyba bilietais

Bilietus į „Tartle“ parodas, ekskursijas ir organizuojamus renginius galite įsigyti „Tartle“ bilietų kasoje bei internetiniame tinklalapyje adresu www.tartle.lt.

Perkant bilietus internetiniame tinklalapyje „Tartle“ renka šiuos Jūsų asmens duomenis: Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį ir valstybę.

Jūsų pateikti duomenys yra naudojami tik tam, kad galėtume įvykdyti užsakymą. Be Jūsų leidimo šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams, nebus perduodami ar parduodami trečiosioms šalims, nesusijusioms su mūsų tiesioginių paslaugų teikimu. „Tartle“ nekaupia pirkėjų prisijungimo prie mokėjimo sistemų duomenų. Prisijungimo prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ duomenis Jūs įvedate bankų ar „Paysera“ interneto svetainėse, todėl „Tarle“ ši informacija yra neprieinama.

Pirkėjo asmens duomenys (o konkrečiai vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas) saugomi 1 metus nuo paskutinės pirkimo-pardavimo operacijos dienos. Suėjus aktyvios duomenų bazės saugojimo terminui, asmens duomenys automatiškai sunaikinami.

Vaizdo stebėjimas

Vaizdo stebėjimas „Tartle“ patalpose vykdomas siekiant užtikrinti „Tartle“ meno vertybių, kolekcijos eksponatų ir kito turto saugumą, darbuotojų ir kitų asmenų gyvybės, sveikatos, turto, kitų teisių ir laisvių apsaugą, kai kiti būdai ar priemonės yra nepakankamos ir (arba) netinkamos siekiant išvardytų tikslų.

Vaizdas stebimas „Tartle“ visoje teritorijoje (patekimo į teritoriją vietose, teritorijoje aplink pastatą, įėjimų į pastatą vietose, skulptūrų sode pastato kieme) ir patalpose (ekspozicijų salėse, saugyklose, koridoriuose, rūbinėje). Dėl darbo „Tartle“ specifikos vaizdas stebimas ir darbo vietose, patalpose ir teritorijose, kuriose dirba „Tartle“ darbuotojai.

„Tartle“ užtikrina, kad vaizdo duomenis tvarkytų tik „Tartle“ įgalioti asmenys, kurie yra supažindinti su asmens duomenų teisinę apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais ir pasirašytinai įsipareigoję jų laikytis. Prieš patenkant į „Tartle“ patalpas, kuriose vykdomas vaizdo stebėjimas, yra aiškiai ir tinkamai pateikiama informacija apie vykdomą vaizdo stebėjimą.

Jūsų asmens duomenys yra saugojami 30 dienų nuo vaizdo įrašo padarymo momento.

Filmavimas ir fotografavimas renginių metu

„Tartle“ patalpose tam tikrų renginių ar parodų metu gali būti vykdomas lankytojų filmavimas ir (ar) fotografavimas. Tokiu atveju, vykstant renginiui ar parodai lankytojai bus informuojami įspėjamaisiais ženklais prieš patenkant į „Tartle“ patalpas (pavyzdžiui, informaciniai pranešimai iškabinti ant „Tartle“ įėjimo durų ir pan.).

Asmens duomenų (vaizdo įrašų ar nuotraukų), surinktų renginių ar parodų metu, valdytojas yra VŠĮ „Lietuvos dailės fondas“ (Lietuvos meno pažinimo centro „Tartle“ steigėjas, adresas Jogailos g. 9, 01116 Vilnius), kuris vaizdo įrašus gali perduoti tretiesiems asmenims, kurie padeda organizuoti renginį ir vykdyti reklamą, parengti prezentacinę medžiagą. Tokiais asmenimis gali būti reklaminės medžiagos kūrėjai ir platintojai, duomenų bazių programinės įrangos tiekėjai, duomenų bazių ir internetinės svetainės administravimo paslaugų teikėjai, debesijos paslaugų teikėjai ir pan.

Renginio metu padaryti vaizdo įrašai ir (ar) nuotraukos bei jų ištraukos gali būti viešinami bei transliuojami gyvai „Tartle“ Facebook paskyroje, internetiniame puslapyje, taip pat kitose reklamos ar informacijos sklaidos priemonėse.

Renginių metu nuotraukos ir vaizdo įrašai yra daromi remiantis mūsų teisėtu interesu fiksuoti „Tarle“ vykstančius renginius ir šią medžiagą naudoti prezentaciniams, reklamos bei metraščio administravimo tikslams.

Nuotraukos ir vaizdo įrašai bus saugomi 5 metus nuo jų padarymo momento.

Kandidatų asmens duomenys

Kandidatų, kurie atsiuntė savo gyvenimo aprašymus tiesiogiai mums elektroniniu paštu arba per darbo skelbimų portalus, asmens duomenis (vardas ir pavardė, el. pašto adresas, CV ir motyvacinis laiškas bei pozicija) tvarkome, kad galėtume atlikti kandidatų į darbo poziciją atranką. Šiuos kandidatų asmens duomenis tvarkome sutikimo pagrindu. Kandidatų asmens duomenis saugome tol kol vyksta atranka į konkrečią poziciją. Ilgiau duomenys saugomi tik tuo atveju, jei gaunamas kandidato sutikimas.

Atlikdami atrankas į darbo poziciją mes tvarkome tik tuos kandidatų asmens duomenis, kurie yra susiję su kvalifikacija, profesiniais gebėjimais ir dalykinėmis savybėmis. Mes nerenkame ir netvarkome kandidatų ypatingų asmens duomenų.

Duomenys apie įvykusio darbo pokalbio faktą (kandidato vardas, pavardė, darbo pokalbio laikas) saugomi 1 metus nuo atitinkamo darbo pokalbio.

Slapukų politika

Siekiant užtikrinti kokybišką ir spartų naršymą mūsų internetiniame tinklalapyje yra naudojami slapukai. Slapukai – tai tekstiniai failai, kuriuose yra nedaug informacijos, siunčiamos į naršyklę ir saugomos Jūsų kompiuteryje, mobiliajame telefone ar kitame įrenginyje, kai lankotės interneto svetainėje. Kiekvieną kartą Jums lankantis toje pačioje interneto svetainėje, slapukai vėl siunčia informaciją į šią svetainę. Slapukų pagalba Jūsų duomenys yra renkami sutikimo pagrindu, išskyrus griežtai privalomus slapukus.

Duomenų saugojimo terminas

Visus Jūsų asmens duomenis, kuriuos renkame aukščiau nurodytomis priemonėmis, mes tvarkome ir saugome ne ilgiau, nei reikalinga šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais.

Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais saugosime ir tvarkysime 3 metus nuo paskutinio naujienlaiškio atidarymo. Informuojame, kad bet kada galėsite atsisakyti mūsų naujienlaiškių kreipdamiesi el. paštu events@tartle.lt arba tiesiog paspaudę mygtuką „Atsisakyti naujienlaiškio“, kurį rasite kiekvieno mūsų siunčiamo naujienlaiškio apačioje.

Šioje Privatumo politikoje numatytais atvejais nustatomi kiti asmens duomenų saugojimo terminai.

Duomenų perdavimas

Jūsų asmens duomenų valdytojas bus VŠĮ „Lietuvos dailės fondas“ (Lietuvos meno pažinimo centro „Tartle“ steigėjas, adresas Jogailos g. 9, 01116 Vilnius). Jūsų asmens duomenys nebus atskleisti jokiems asmenims, išskyrus „Tartle“ partnerius, be kurių negali būti sklandžiai teikiamos paslaugos, aprašytos šioje Privatumo politikoje. Tokiais asmenimis gali būti duomenų bazių programinės įrangos tiekėjai, duomenų bazių ir interneto svetainės administravimo paslaugų teikėjai, debesijos paslaugų teikėjai ir pan. Jūsų asmens duomenys taip pat gali būti pateikiami valdžios arba teisėsaugoms įstaigoms, pavyzdžiui, policijai arba priežiūros institucijoms, tačiau tik joms pareikalavus ir tik tada, kai reikalaujama pagal taikomą įstatymą arba siekiant užtikrinti mūsų teises arba mūsų klientų, darbuotojų ir išteklių saugumą.

Duomenų nepateikimo pasekmės

Jūs turite teisę atsisakyti pateikti savo asmens duomenis, tačiau jūsų asmens duomenų pateikimas yra reikalingas ir būtinas šioje Privatumo politikoje nurodytiems tikslams įgyvendinti, todėl Jums nepateikus savo asmens duomenų, „Tartle“ gali nepavykti įgyvendinti šioje Privatumo politikoje išvardintų tikslų.

Nesutikdami pateikti savo duomenų prekybos internetiniais bilietais atveju – negalėsite įsigyti bilieto internetu. Nepateikus asmens duomenų negalėsite sudaryti „Tartle“ patalpų nuomos sutarties. Taip pat nepateikiant savo duomenų pretenduojant į darbo poziciją – negalėsite dalyvauti atrankoje. Nesutinkant su mūsų naudojamais slapukais, negalėsite sklandžiai ir patogiai naršyti mūsų internetiniame tinklalapyje.

Duomenų apsauga

Duomenų tvarkymui taikome saugos ir tvarkymo reikalavimus, nustatytus Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir Europos Sąjungos bendrajame duomenų apsaugos reglamente.

„Tartle“ imasi atitinkamų techninių ir organizacinių priemonių, kad užtikrintų visų tvarkomų asmens duomenų apsaugą nuo netyčinio ar neteisėto sunaikinimo arba netyčinio praradimo, pakeitimo, neįgalioto atskleidimo arba prieigos, ir nuo visų kitų neteisėtų tvarkymo formų.

Jūsų teisės

Jūs turite šias teises, susijusias su Jūsų asmens duomenimis:
1) prašyti, kad „Tartle“ leistų susipažinti su duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą;
2) teisę nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi;
3) teisę gauti savo asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu (teisė į duomenų perkeliamumą);
4) teisę atšaukti sutikimą;
5) teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Jūs galite pasinaudoti šiomis savo teisėmis kreipdamiesi į „Tartle“ šioje Privatumo politikoje nurodytais kontaktais.

Kontaktinė informacija

Siekdami pasinaudoti savo teisėmis, susijusiomis su Jūsų asmens duomenimis arba iškilus klausimams dėl šios Privatumo politikos galite kreiptis Jums patogiu būdu nurodytais kontaktais:

Viešoji įstaiga „Lietuvos dailės fondas“ (Lietuvos meno pažinimo centras „Tartle“)
Juridinio asmens kodas 302969392
Užupio g. 40, Vilnius LT-01203
Tel. 8 (5) 2477724
El. paštas: events@tartle.lt

Galiojimas ir pakeitimai

Ši Privatumo politika galioja nuo 2018 m. lapkričio 1 d. Jei pakeisime šią Privatumo politiką, paskelbsime jos atnaujintą versiją savo svetainėje www.tartle.lt. Privatumo politikos pakeitimai ir (ar) papildymai įsigalioja po jų paskelbimo interneto svetainėje momento.